Rik Smits (1982)
Groepstentoonstelling Investigations into the Uncanny
10 december 2016 - 8 januari 2017
Willem II Fabriek

Investigations into the Uncanny gaat over het 'Unheimliche'; het ongemakkelijke, onbehaaglijke, onheilspellende. Dit is een belangrijk thema in de kunst, film en literatuur. Gastcurator Loek Grootjans heeft samen met kunstenaar/initiator Lars Weller een opvallend sterke selectie gemaakt van werken van gerenommeerde kunstenaars uit Nederland en België, waaronder een groot aantal werken uit de collectie van het S.M.A.K. te Gent. Het resulaat is een groepstentoonstelling in de voormalige sigarenfabriek Willem II Fabriek, de toegang voor deze tentoonstelling is gratis.

NRC: ''Een monumentale tekening van Rik Smits – een bruikleen van galerie Ron Mandos – toont in overwegend zwart-wit een uitgestorven versie van Gotham City. Neonborden schreeuwen in felle kleuren, alles ademt in Smits’ werk dreiging en verlies, Batman wordt node gemist. De clowns van Nauman voeren ondertussen aan de andere kant van de tentoonstellingsruimte hun grimmige tweelingact op. Ze zijn ver weg maar zijn toch op een merkwaardige manier verbonden: ze lijken weggelopen uit het werk van Smits.''

Klik hier om de gehele NRC **** recensie te lezen.

Deelnemende kunstenaars 
Ron Amir, Hans op de Beeck, Jos Boetzkes, Michaël Borremans, Dirk Braeckman, Tim Breukers, Günther Förg, Kendell Geers, Vincent Geyskens, Robert Gober, Kim Hospers, Hamza Halloubi, Jan van Imschoot, Johannes Kahrs, Mike Kelley, Erwin van Krey, Anna Lange, Marilou van Lierop, Mark Manders, Wesley Meuris, Bruce Nauman, Olphaert den Otter, Kurt Ryslavy, Wilhelm Sasnal, Thomas Schütte, Sandro Setola, Rik Smits, Elly Strik, Lea Theunissen, Lars Weller en Frans West.

 

Willem II Fabriek
Boschdijkstraat 100
5211VD  ‘s-Hertogenbosch

www.willem2fabriek.nl