PROSPECTS & CONCEPTS

Van 5 – 8 februari 2015 zal het Mondriaan Fonds voor de derde keer de tentoonstelling Prospects & Conceptsorganiseren tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van de beeldend kunstenaars die in 2013 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carrière.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Fleur van Dodewaard
Jonathan van Doornum
Kevin Gallagher
Jan Hoek
Folke Janssen
Guy Königstein
Omar Koubâa
Lennart Lahuis
Jenny Lindblom
Inge Meijer
Snejanka Mihaylova
Emma van der Put
Lotte Reimann

Het Mondriaan Fonds heeft voor deze editie kunsthistoricus Mirjam Westen uitgenodigd de tentoonstelling samen te stellen. Mirjam Westen is conservator hedendaagse kunst bij Museum Arnhem. Zij was ook curator van de succesvolle editie van Prospects & Concepts 2014, die begin dit jaar ruim 13.000 bezoekers trok. Verder zal het Mondriaan Fonds weer samenwerken met Tom Postma Design voor het ontwerp van de expositie.

Op de tentoonstelling zal werk te zien zijn uit alle disciplines – van schilderkunst tot installaties, van video tot performances – en van nog onbekend talent tot kunstenaars die al veelbesproken projecten op hun naam hebben staan. Bij de expositie verschijnt een publicatie over de deelnemende kunstenaars.

De Werkbijdrage Jong Talent (18.000 euro) kan worden aangevraagd door kunstenaars tot vier jaar na hun afstuderen aan het kunstvakonderwijs. De bijdrage kan worden gebruikt voor alles dat verband houdt met nieuw, werk zoals onderzoek, materiaal, apparatuur en projecten in binnen- of buitenland.

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects & Concepts jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars maar ook een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van deze beloftevolle kunstenaars kennis te maken. Bovendien is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent
Locatie: Van Nelle Fabriek, Van Nelleweg 1, Rotterdam

wo 4 februari 18.00-21.00 uur (Alleen op vertoon uitnodigingskaart Art Rotterdam!)
do 5 februari 11.00- 19.00 uur
vr 6 februari 11.00-21.00 uur
za 7 en zo 8 februari 11.00-19.00 uur

De toegangskaart van Art Rotterdam geldt als entreebewijs.
Zie voor bereikbaarheid en toegangskaarten Art Rotterdam, www.artrotterdam.nl

Randprogramma
Tijdens Prospects & Concepts wordt een randprogramma georganiseerd met:

Dagelijks
– Rondleidingen om 12.00, 15.00 en 16.00 uur door (oud-)commissieleden Reggy Gunn, Luuk Wilmering, Ad de Jong en curator Mirjam Westen.
– Presentaties/performances van Lotte Reimann (vrij, za, zo) , Jan Hoek (vrij, zo) en Guy Königstein (n.n.b.)
– Korte films over de deelnemende kunstenaars door (oud) VAV-studenten van de Gerrit Rietveld Academie

Vrijdag 6 februari
Voorlichtingsbijeenkomst voor studenten en alumni van kunstacademies, 13.00 – 14.00 uur. Informatie over deWerkbijdrage Jong Talent en het Mentoringtraject met mentoren Gerlach en Koop en mentee Marieke Gelissen.
Aanmelden kan via l.frijhoff@mondriaanfonds.nl , o.v.v. aanmelding voorlichtingsbijeenkomst. Bij aanmelding ontvang je een kortingskaart voor Art Rotterdam. Aansluitend wordt een rondleiding door de tentoonstelling aangeboden.
Locatie: Van Nelle Fabriek, verzamelen vanaf 12.30 bij meetingpoint Mondriaan Fonds bij entree Art Rotterdam.

Zaterdag 7 februari
Speeddates met deelnemende kunstenaars van Prospects & Concepts, 16.00 – 17.00 uur.
Voor kennismaking met de kunstenaars en voor alle vragen die je wilde stellen over het werk en hun praktijk of over het doen van een aanvraag, etc.
Aanmelden kan via l.frijhoff@mondriaanfonds.nl, o.v.v. aanmelding speeddate. De eerste 10 aanmeldingen voor de speeddate ontvangen een kortingskaart voor Art Rotterdam.
Locatie: Van Nelle Fabriek, verzamelen vanaf 15.30 bij meetingpoint Mondriaan Fonds bij entree Art Rotterdam.