Uitnodiging

Onno Maurer, directeur Mondriaanhuis/Museum Flehite, nodigt u uit voor de feestelijke opening van de nieuwe tentoonstelling:

Modernistische architectuur in de hedendaagse kunst Zondag 1 februari, om 15.00 uur in het Mondriaanhuis in Amersfoort.

Mondriaanhuizen in het Mondriaanhuis omvat een selectie hedendaagse kunst die wordt gekenmerkt door hernieuwde belangstelling voor modernistische architectuur.
Het modernisme uit het begin van de twintigste eeuw was sterk utopistisch van karakter. Kunstenaars, zoals architecten, musici en beeldend kunstenaars (Mondriaan), geloofden in een maakbare, ideale maatschappij.

In een tijd dat het utopisme definitief tot het verleden lijkt te behoren, politieke ideologieën gesneuveld zijn en het globalisme de machtsstructuren in de wereld sterk heeft bepaald, valt in de hedendaagse kunst een opvallende (nostalgische?) tendens te bespeuren van verbeelding van modernistische (bouw)kunst.

In het geboortehuis van de modernist bij uitstek, Piet Mondriaan, wordt deze tendens in een verrassende groepstentoonstelling in beeld gebracht.

Met werk van: Annemieke Alberts, Michael de Besselaar, Henk van den Bosch, Aldo van den Broek, Liesbeth Doornbosch, Cécile van Hanja, Wessel Huisman, Monique Kwist, Oscar Lourens, Jan van de Pavert, Jan Ros en Hans Wilschut. 

 

 

Mondriaanhuis Amersfoort

Kortegracht 11, 3811 KG Amersfoort T 033 46 00 170 www.mondriaanhuis.nl

Openingstijden

dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur zaterdag & zondag 12.00 - 17.00 uur maandag gesloten