Vandaag opende de Best of Graduates bij Ron Mandos. Omdat de galerie verbouwd wordt is de tentoonstelling dit jaar bij Witteveen Art Centre in plaats van aan de Prinsengracht. Het voordeel daarvan is dat het een ruime locatie is waar de 20 gepresenteerde kunstenaars ieder aanzienlijk de ruimte hebben gekregen, meer dan ze in de reguliere galerie zouden krijgen. Hierdoor wordt er en meer werk getoond en krijgen de werken meer rust in relatie tot elkaar. Het zou helemaal niet vervelend zijn als Ron Mandos vaker moet verbouwen tijdens Best of Graduates.

Voor mij is Best of Graduates nog altijd het moment om te zien wat ik gemist heb bij academies die ik zelf niet kon bezoeken om wat voor reden dan ook. Maar aangezien ik dit jaar alle academies bezocht heb was de vraag natuurlijk of ik iets over het hoofd gezien zou hebben.

Dat blijkt dit jaar nauwelijks aan de orde te zijn. Werk van kunstenaars die bij de eindexamenpresentaties wisten op te vallen komen ook hier prima uit de verf. De kwaliteit bij deze editie Best of Graduates ligt hoog. Kunstwerken die me bij de eindexamens niet echt wisten te overtuigen, weten ook hier niet echt te overtuigen in relatie tot die anderen maar bij andere edities zouden ze misschien wel opgevallen zijn.

Ik kan niet anders zeggen dan wie niet het hele land heeft kunnen afreizen, dat er nu bij Witteveen Art Centre een goede selectie te zien valt die representatief is nog ook. Natuurlijk is het slechts een beperkte afspiegeling en zijn er zeker talenten die hier niet getoond zijn, maar die komen hopelijk elders boven drijven.

Deelnemende kunstenaars zijn: Rik van Santen, Oreo Cho, Cholena the Koningh, Lisa-Marie Vlietstra, Mirthe Kluck, Jordan Herregraven, Adrian Mazzarolo, Thomas van Rijs , Jef Stapel, Joanneke Jouwsma . Ingemar Jorijn Mulder , Naama Zusman, Tim Hollander, Goof Kloosterman, Janine van Oene , Frederique Jonker , Bernard van Dongen, Koes Staassen en Janina Frye.

Hier een beeldverslag van enkele werken die misschien niet duidelijk eerder voorbij kwamen hier. Voor wie meer wil zien, verwijs ik hem door naar de eindexamenexposities elders op deze website.

 

http://www.lost-painters.nl/ron-mandos-best-of-graduates-2/