THE FANTASTIC EXPEDITION OF PAINTING #2

5 november - 13 december 2015

Deel 2 van twee exposities waarin verschillende benaderingen van de schilderkunst aan de orde komen. Zeven kunstenaars uit Groningen en Friesland - zoals ook in deel 1 in mei/juni van dit jaar het geval was - laten zien dat er in het Noorden interessante en verrassende beeldende kunst wordt gemaakt op het gebied van de fundamentele schilderkunst. Kleur, materiaal, gereduceerde vorm, verfbehandeling, andere wijzen van presenteren en concepten vormen de basis voor het werk van de getoonde kunstenaars.

De indeling van de expositieruimte LaKaserna biedt wederom de mogelijkheid visueel boeiende combinaties te maken van het werk van de deelnemende kunstenaars.

Op zondag 13 december zal om 15.00u een Artist Talk plaatsvinden. David Stroband - kunsthistoricus en docent aan de Academie Minerva te Groningen - zal gesprekken aangaan met de kunstenaars over hun werk.

De exposities kwamen tot stand middels een samenwerking tussen expositieruimte LaKaserna in Bad Nieuweschans en Stichting Kunstruimte09.

U bent van harte welkom op de opening op zaterdag 7 november om 16.00u. www.lakaserna.nl