ABOUT THE EXHIBITION

Galerie Ron Mandos, Amsterdam toont dit najaar een dubbel tentoonstelling met hyper realistische schilderijen van de Vlaamse kunstenaar Cindy Wright. Daarnaast wordt indrukwekkend videowerk getoond van video-artiest en fotograaf Dana Levy uit Israël.

READ MORE

SILENCE OF THE NIGHT
In het werk van Cindy Wright spelen de tradities van stilleven en het begrip vanitas een belangrijke rol. De door haar zelf gecreëerde en gestileerde onderwerpen fotografeert ze met een digitale camera. Het zijn deze beelden die Wright gebruikt tijdens het schilderen. Het vakkundige werk toont ons een realiteit geschilderd vanuit een fotorealiteit. De inhoudelijke onderwerpkeuzes van deze kunstenaar zorgt ervoor dat klassieke tradities als stilleven een moderne variant krijgen in de schilderijen van Wright.

THE WAKE/ FOUNTAIN
Dana Levy onderzoekt in haar werk de relatie tussen het natuurlijke en het onnatuurlijke. Voor haar video The Wake heeft ze gefilmd in Carnegie Natural History Museum in Pittsburg. Tussen de lades van opgezette vlinders die hier nauwkeurig worden bewaard in authentieke houten kasten ziet de kijker honderd levende vlinders. De wisselwerking hier tussen zorgt voor een bijzondere spanning in de video. Daarnaast zal haar video Fountain te zien zijn.


SILENCE OF THE NIGHT van Cindy Wright en THE WAKE/FOUNTAIN
van Dana Levy – dubbel expositie, 27.10.12 – 24.11.12, opening: zaterdag 27 september, 17 – 19 uur. Galerie Ron Mandos, Prinsengracht 282, Amsterdam www.ronmandos.nl, open woensdag t/m zaterdag van 12 uur- 18 uur, vrij toegankelijk