ABOUT THE EXHIBITION

Galerie Ron Mandos presenteert met trots Best of Graduates 2012, de jaarlijkse zomertentoonstelling met afstudeerstudenten uit 2012.

Gastcurator Radek Vanja en het team van Galerie Ron Mandos selecteerden voor u:

Van de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam: Christopher Holloron, Jan Hoek, Ola Lanko en Lorenzo Quintanilla. Van de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht: Robin Meyer, Bas de Ruiter, Rudi van den Berg en Sofia Montenegro. Van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag: Wendy Oaks, Philip Scheutte, Juliaan Andeweg, Bob Eikelboom en Teun Vonk. Van Academie St. Joost, Breda/ Den Bosch: Richa Dorrestijn, Brenda Tempelaar en Eva de Jong. Van Academie Minerva, Groningen: Martin Brandsma. Van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Arnhem/ Enschede: Rudolf Romero en Niels van Bunningen en Alvaro Valls.  VandeAcademie Beeldende KunstenMaastricht: Ramon Schoonbrood. Van Willem de Kooning Academie: Joe Verberkt.

Deze deelnemende kunstenaars staan aan het begin van hun artistieke carrière. Als galerie bieden wij hen een serieus platform voor zichtbaarheid buiten de muren van de academie. De show zelf zal een Graduate-feeling hebben waarbij verschillende media kunt verwachten zoals keramiek sculpturen naast grote schilderijen. Documentaire videokunst en onderzoek naar beeldtaal.

Daarnaast reikt Ron Mandos aan het einde van de show naast de publieksprijs, de Young Blood Award uit. De laatst genoemde award is een stimuleringsprijs die staat voor een geldbedrag en een presentatie in de galerie of een kunstbeurs in 2013. De young blood award 2012 is gewonnen door: Lorenzo Quintanilla!