ABOUT THE FAIR

Berlin

Interactief project van videokunstenaar Geert Mul getiteld ‘Tiles and Drawings’, schilderijen van Sarah Verbeek en een nieuw sculptuur van Hans Op de Beeck.

In de traditie van de Library of Babel presenteert Geert Mul (1965) het interactieve project Tiles and Drawings, waarmee wordt gerefereerd aan de krijttekeningen die je als kind op de stoep maakt(e). De interactieve vloer van stoeptegels creëert bij betreding geometrische combinaties en patronen van kindertekeningen. De database is door steeds nieuwe imput onuitputbaar, waardoor er constant visuele verandering plaatsvindt en er steeds nieuwe betekenissen worden gecreëerd. Voor zowel kinderen als volwassenen een spectaculaire ervaring.

Sarah Verbeek (1974) is een hedendaagse kunstenares bij uitstek. Ook zij vindt haar inspiratie in de dagelijkse hoeveelheid beelden en informatie. Herkenbare taferelen in traditioneel olieverf, maar met het ritme en de sfeer van de 21e eeuwse videoclip-cultuur: experimenteel, bewegelijk, gedurfd en vluchtig. Het beeld als beeldend onderzoek.

Hans Op de Beeck (1969), de Belgische kunstenaar die bekend staat om zijn vervreemdende maquettes en prachtige video-installaties, maakte speciaal voor Art Forum Berlin 2005 een nieuw sculptuur, of beter, vijf nieuwe sculpturen verenigd in één werk getiteld ‘My five favourite small buildings’, waarin hij zijn fascinatie voor vijf specifieke bouwwerken toont.

Vanaf 29 september tot 3 oktober te bezichtigen bij RONMANDOS, Hal 18 stand 141.