HANS WILSCHUT

Centraal

Acht jaar lang (2006-2014) had fotograaf Hans Wilschut een kamer in het vijfsterrenhotel Manhattan in hartje Rotterdam. Vanuit deze ruimte op de 12e verdieping keek hij dag en nacht uit op het Stationsplein. Daar zag geen moment er hetzelfde uit. Reden er de ene dag tientallen vrachtwagens met zand af en aan, de volgende dag kon het plein er stil en verlaten bij liggen. Striemde soms de regen tegen de zonwerende ruiten van zijn kamer, een uur later baadde het plein in het schelle zonlicht.

Toen de fotograaf zijn project startte, stond er nog het oude station van Van Ravesteyn. Na het ‘traan laten’ en de onvermijdelijke maar niet minder dramatische sloop verschijnen er plots nieuwe - tijdelijke - gebouwen in beeld. Een stel silo’s om stikstof in op te slaan, een ‘kroepoek’ om onder te schuilen voor de reizigers. De details zijn fascinerend. De 4 bij 5 inch metende opnames van Wilschut lijken onherroepelijk en definitief, maar zijn zo tijdelijk als een dag, een week, een maand.

De teksten zijn geschreven door journalist en kunstcriticus Edo Dijksterhuis en theater-, televisiemaker en schrijver Wilfried de Jong. Het boek is ontworpen door ZEE strategie & ontwerp.

Centraal toont acht jaar fotografie met als thema de bouw van Rotterdam Centraal vanuit een kamer in het Manhattan hotel.Het in linnen omslag uitgevoerde boek verschijnt in oktober 2014.

Om dit boek mogelijk te maken kunt u vroegtijdig intekenen.
 Bij voorintekening op het boek betaalt u slechts € 39,95 in plaats van de winkelprijs van € 49,95.
 Deze actieprijs is geldig tot 1 juli 2014.

 

bestellen via http://www.trichispublishing.nl/site/boeken/verwacht/centraal/

Price

€ 39,95 tot 1 juli 2014

Images